Captcha is not working

In this board you can talk about general questions about phpMyFAQ

Moderator: Thorsten

matteo
Posts: 572
Joined: Sun Nov 20, 2005 6:53 pm
Location: Italy

Re: captcha not working/ GD enable

Post by matteo » Sun Dec 31, 2006 10:26 am

Hi,
galofre wrote:I have GD enable, but I only see a broken link with the alt = Follow the white rabbit

Where should I go?
If you do not see the white rabbit around you, just stay here ;)
Could you give us a picture of your server (see e.g. PMF info printed in the startpage section as admin)?
If you search trough the forum you'll see that in average users claiming that GD was enabled had other issues so basically with no other info we cannot help you.

Happy New Year,
Matteo
phpMyFAQ QA / Developer
Amazon.co.uk Wishlist

galofre
Posts: 4
Joined: Sun Dec 31, 2006 9:52 am

Post by galofre » Sun Dec 31, 2006 10:51 am

Here is my info:

phpMyFAQ Information

Visits
168
Articles
0
Comments
0
Open questions
0

System Information

Server Software
Apache/2.0.51 (Fedora)
PHP Version
PHP 4.3.11
Register Globals
off
Safe Mode
off
Database Client Version
3.23.58
Database Server Version
4.1.21-standard
Webserver Interface
APACHE2HANDLER

matteo
Posts: 572
Joined: Sun Nov 20, 2005 6:53 pm
Location: Italy

Post by matteo » Sun Dec 31, 2006 11:09 am

Hi,
well, you're running PMF on an rpm based distro, please run from the shell the command below

Code: Select all

$ rpm -qa | grep php
and post here the result.

Ciao,
Matteo
phpMyFAQ QA / Developer
Amazon.co.uk Wishlist

galofre
Posts: 4
Joined: Sun Dec 31, 2006 9:52 am

Post by galofre » Sun Dec 31, 2006 7:27 pm

phpMoney-1.3-80022
php-pgsql-4.3.11-1.fc2.3.legacy.1.swsoft
psa-php4-configurator-1.1.0-fc2.build80060906.20
phpsurveyor-0.98-80022
php-devel-4.3.11-1.fc2.3.legacy.1.swsoft
phpBook-1.50-80014
php-odbc-4.3.11-1.fc2.3.legacy.1.swsoft
phpBB-2.0.19-80006
php-ldap-4.3.11-1.fc2.3.legacy.1.swsoft
phpDig-1.85-80011
php-mbstring-4.3.11-1.fc2.3.legacy.1.swsoft
phpBugTracker-1.19-80016
php-pear-4.3.11-1.fc2.3.legacy.1.swsoft
php-domxml-4.3.11-1.fc2.3.legacy.1.swsoft
php-xmlrpc-4.3.11-1.fc2.3.legacy.1.swsoft
phpMyFamily-1.4.1-80015
php-imap-4.3.11-1.fc2.3.legacy.1.swsoft
php-4.3.11-1.fc2.3.legacy.1.swsoft
phpAds-2.0.7-80009
php-snmp-4.3.11-1.fc2.3.legacy.1.swsoft
phpWiki-1.3.11-80021
php-mysql-4.3.11-1.fc2.3.legacy.1.swsoft
phpwebsite-0.10.2-80007



above is the info
Happy new year!, thank you for your help

matteo
Posts: 572
Joined: Sun Nov 20, 2005 6:53 pm
Location: Italy

Post by matteo » Tue Jan 02, 2007 11:07 am

Hi,
really strange: it seems there's everything needed.
Please hit this url below (it is the captcha image when adding new content) and check for any error in the Apache error.log about your hit: we need more info to understand why GD doesn't work in your server (I suppose you already checked out a phpinfo() pagefor a GD section in it ;) )

Code: Select all

http://[YOUR_HOSTNAME]/path/to/index.php?action=add&gen=img
Ciao,
Matteo
phpMyFAQ QA / Developer
Amazon.co.uk Wishlist

galofre
Posts: 4
Joined: Sun Dec 31, 2006 9:52 am

Post by galofre » Sat Jan 06, 2007 1:20 am

This is the error message:

PHP Warning: Unknown(): Unable to load dynamic library '/usr/lib/php4/pgsql.so' - libpq.so.3: cannot open shared object file: No such file or directory in Unknown on line 0

I am running a MYSQL database
and I checked the phpinfo() and yes we have GD enable
Thank you for your help

matteo
Posts: 572
Joined: Sun Nov 20, 2005 6:53 pm
Location: Italy

Post by matteo » Sat Jan 06, 2007 8:22 am

Hi,
galofre wrote:This is the error message:

PHP Warning: Unknown(): Unable to load dynamic library '/usr/lib/php4/pgsql.so' - libpq.so.3: cannot open shared object file: No such file or directory in Unknown on line 0
as you can see this error has nothing to do with GD: PHP module tries to load an extension (the PostgreSQL one) but fails. Please, comment out that extension in your (etc/)php.ini (;extension=pgsql.so), restart Apache (service httpd restart) and try again hitting the url. Maybe the php-pgsql-4.3.11-1.fc2.3.legacy.1.swsoft package is broken.
IF you're running PMF on PostgreSQL (but you said MySQL is used), my suggestion is to remove that broken package (remove -e php-pgsql] and install that coming from the original Fedora Legacy repo (maybe one of their mirrors 'cause Fedora Legacy closed just few days ago).

Ciao,
Matteo
phpMyFAQ QA / Developer
Amazon.co.uk Wishlist

calande
Posts: 70
Joined: Sat Sep 02, 2006 7:01 am

As

Post by calande » Wed Aug 27, 2008 6:13 pm

Hi Matteo and Thorsten, just FYI, I had the same problem on a GoDaddy server that injects sponsored ads. As the captcha is generated by PHP, with a .php extension, the GoDaddy server assumes it's a regular page, and not an image, so it injects ads into the PNG file :?

The server injects into the bit stream of the captcha some Javascript code. For instance, here's a captcha: http://osresources.com/index.php?action ... 1219851529 - Take a look at the source code and you'll see a mixture of PNG bytecode and plain text Javascript. The web browser can't render this file as an image.

It is not a phpMyFAQ bug. Rather, I think it's a lack of implementation of the GoDaddy ad server that doesn't make the difference between contents (images vs. pages). I hope this helps you diagnose problems in the future, as sometimes it can be tricky when you don't have access to the server ;)

Thorsten
Posts: 15025
Joined: Tue Sep 25, 2001 11:14 am
Location: #phpmyfaq
Contact:

Post by Thorsten » Thu Aug 28, 2008 8:04 am

Hi,

thanks for the hint... strange behaviour by GoDaddy.

bye
Thorsten
phpMyFAQ Maintainer and Lead Developer
amazon.de Wishlist

Post Reply