Portuguese translation language file problem on 2.6.x – blan

Please report bugs here!

Moderator: Thorsten

Post Reply
pt20100201
Posts: 133
Joined: Mon Feb 01, 2010 2:11 pm
Location: Porto . Portugal
Contact:

Portuguese translation language file problem on 2.6.x – blan

Post by pt20100201 » Thu Feb 04, 2010 3:30 pm

Portuguese translation language file problem on 2.6.x – blank pages after edition

Dear Sirs

First, congratulations for your excellent program (really good, useful and simple).
Unfortunately our first post is about a problem.
-
We use the phpMyFAQ since mid-2009 for internal test and since October 2009 on the Web.

URL :
https://faqs.up.pt/faq/
https://sigarra.up.pt/up/web_base.gera_ ... na=1000293
(on our portal)

. Current configuration

phpMyFAQ Version: phpMyFAQ 2.6.2
Server Software: Apache/2.2.3 (CentOS)
PHP Version: PHP 5.3.2RC1
Register Globals: off
Safe Mode: off
Open Basedir: off
Database Server: Mysql
Database Client Version: 5.1.43
Database Server Version: .1.43
Web server Interface: APACHE2HANDLER

. Using UTF-8

-
Problem description

. On the phpMyFAQ’s previous series, we experienced no problems translating the Portuguese language file ( language_pt.php ) – either using the web interface or an editor.
. We upgraded phpMyFAQ to the 2.6.0 version, downgraded to the previous version due to several issues (PHP error messages, …), and then upgraded to the 2.6.1 and 2.6.2 versions.

. On the 2.6.x series, after using the Save button on the translation web interface (even without changes) all pages appears blank (with no HTML code).
The result is the same after using an editor.

. Using the original 2.6.0 English language file and (re)making the translation line by line the result is the same.
. Only the original 2.5.x Portuguese language file and the updated version made by us are working. However some of the translated sentences appear reverted to the English version.

-
On the attached file ( pt20100200-phpmyfaq-problem-msg-20100204.zip ) you may find the current language file and the version created using the original 2.6.0 English one.

-
Thanks on advance
Kind regards

2010-02-04
pt20100201
-
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.

Thorsten
Posts: 14781
Joined: Tue Sep 25, 2001 11:14 am
Location: #phpmyfaq
Contact:

Re: Portuguese translation language file problem on 2.6.x – blan

Post by Thorsten » Thu Feb 04, 2010 3:53 pm

Hi,

thanks for your report. I'll check your new translation and if everything's okay I'll add it to version 2.6.3.

bye
Thorsten
phpMyFAQ Maintainer and Lead Developer
amazon.de Wishlist

pt20100201
Posts: 133
Joined: Mon Feb 01, 2010 2:11 pm
Location: Porto . Portugal
Contact:

Addendum: Portuguese translation language file problem on 2.

Post by pt20100201 » Thu Feb 04, 2010 5:08 pm

Addendum

Dear Thorsten Rinne

The Portuguese language file based on the English one that was sent is a second version created while trying to resolve the problem.

The “special” characters where converted to HTML entities.

-
Kind regards

2010-02-04
pt20100201
-

Thorsten
Posts: 14781
Joined: Tue Sep 25, 2001 11:14 am
Location: #phpmyfaq
Contact:

Re: Portuguese translation language file problem on 2.6.x – blan

Post by Thorsten » Thu Feb 04, 2010 5:09 pm

Hi,

I already checked it and it's okay. :-)

bye
Thorsten
phpMyFAQ Maintainer and Lead Developer
amazon.de Wishlist

Post Reply