Swedish letter å and Å not displaying correctly in app!

Please report bugs here!

Moderator: Thorsten

Post Reply
epicflupe
Posts: 42
Joined: Thu Sep 20, 2007 8:42 am

Swedish letter å and Å not displaying correctly in app!

Post by epicflupe » Tue Feb 23, 2016 7:16 pm

Hi!

Running phpMyFAQ 2.8.25, Everything working great - except for one thing:

The Swedish letters å and Å is displaying like Ä... and Ä+ some strange letter.

In the iphone app.

posts created with the wysiwyg-editor AND tried to add without wysiwyg and then activate post, not working.

bug? most disturbing, though.

any help appreciated!

If the problem is within the app and the UTF-8 encoding, appreciate a Quick fix.

/e

epicflupe
Posts: 42
Joined: Thu Sep 20, 2007 8:42 am

Re: Swedish letter å and Å not displaying correctly in app!

Post by epicflupe » Tue Feb 23, 2016 7:32 pm

It works in the subject line (å and Å) but not in the post in the app...

Really a showstopper unfortunately.

Thorsten
Posts: 14649
Joined: Tue Sep 25, 2001 11:14 am
Location: #phpmyfaq
Contact:

Re: Swedish letter å and Å not displaying correctly in app!

Post by Thorsten » Tue Feb 23, 2016 7:38 pm

Hi,

is it only wrong in the App?

Thanks!

bye
Thorsten
phpMyFAQ Maintainer and Lead Developer
amazon.de Wishlist

epicflupe
Posts: 42
Joined: Thu Sep 20, 2007 8:42 am

Re: Swedish letter å and Å not displaying correctly in app!

Post by epicflupe » Tue Feb 23, 2016 7:50 pm

Yes, only the app.

/e

RWarnecke
Posts: 68
Joined: Sat Oct 10, 2009 5:57 pm
Location: Stuttgart
Contact:

Re: Swedish letter å and Å not displaying correctly in app!

Post by RWarnecke » Tue Feb 23, 2016 8:30 pm

Hi,

is your phpmyfaq public ? Can you give me the address ? If it not public can you give me a example text, please ?
Gruß

Rolf Warnecke

epicflupe
Posts: 42
Joined: Thu Sep 20, 2007 8:42 am

Re: Swedish letter å and Å not displaying correctly in app!

Post by epicflupe » Tue Feb 23, 2016 8:47 pm

Not public, but i have attached a screenshot from my iphone.

Have chosen the language Swedish in the app.
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.

RWarnecke
Posts: 68
Joined: Sat Oct 10, 2009 5:57 pm
Location: Stuttgart
Contact:

Re: Swedish letter å and Å not displaying correctly in app!

Post by RWarnecke » Tue Feb 23, 2016 9:28 pm

Hello,

I can reproduce the error on my own ipad. I will analyze the error and I will give you a feedback in a few days.
Gruß

Rolf Warnecke

epicflupe
Posts: 42
Joined: Thu Sep 20, 2007 8:42 am

Re: Swedish letter å and Å not displaying correctly in app!

Post by epicflupe » Tue Feb 23, 2016 9:30 pm

Great, thanks!

/E

RWarnecke
Posts: 68
Joined: Sat Oct 10, 2009 5:57 pm
Location: Stuttgart
Contact:

Re: Swedish letter å and Å not displaying correctly in app!

Post by RWarnecke » Thu Feb 25, 2016 9:36 pm

A quick info, I found the position in the source code and I search for a solution for all languages in the phpmyfaq.
Gruß

Rolf Warnecke

epicflupe
Posts: 42
Joined: Thu Sep 20, 2007 8:42 am

Re: Swedish letter å and Å not displaying correctly in app!

Post by epicflupe » Fri Feb 26, 2016 11:42 am

Thanks for the update!

Does that mean it´s not the app that needs to be updated but the "web version"?

If you have "quick fix", if i could change some lines by myself until an official update, you can send me a PM.

Thanks,

E

Thorsten
Posts: 14649
Joined: Tue Sep 25, 2001 11:14 am
Location: #phpmyfaq
Contact:

Re: Swedish letter å and Å not displaying correctly in app!

Post by Thorsten » Sat Feb 27, 2016 12:46 pm

Hi,

the iPhone App is already in the App Store review process.

bye
Thorsten
phpMyFAQ Maintainer and Lead Developer
amazon.de Wishlist

epicflupe
Posts: 42
Joined: Thu Sep 20, 2007 8:42 am

Re: Swedish letter å and Å not displaying correctly in app!

Post by epicflupe » Tue Mar 01, 2016 5:32 pm

Thanks a lot! /e

RWarnecke
Posts: 68
Joined: Sat Oct 10, 2009 5:57 pm
Location: Stuttgart
Contact:

Re: Swedish letter å and Å not displaying correctly in app!

Post by RWarnecke » Thu Mar 03, 2016 5:33 am

The new version 1.2 of phpMyFAQ has the state ready for sale. Please make a update on your device.
Gruß

Rolf Warnecke

epicflupe
Posts: 42
Joined: Thu Sep 20, 2007 8:42 am

Re: Swedish letter å and Å not displaying correctly in app!

Post by epicflupe » Thu Mar 03, 2016 10:43 pm

Thanks! Will try next time i come to work, where I can access the phpmyfaq-installation.

/e

epicflupe
Posts: 42
Joined: Thu Sep 20, 2007 8:42 am

Re: Swedish letter å and Å not displaying correctly in app!

Post by epicflupe » Fri Mar 04, 2016 9:32 pm

It worked. Thanks!

Post Reply

Who is online

Users browsing this forum: Google [Bot] and 1 guest