Instalation ok but no LDAP feature and a mail problem

All about webserver configurations, PHP and databases.

Moderator: Thorsten

Post Reply
marioc
Posts: 1
Joined: Fri Oct 02, 2009 9:21 pm

Instalation ok but no LDAP feature and a mail problem

Post by marioc » Fri Oct 02, 2009 10:56 pm

Hello
I am installing phpMyFAQ version 2.5.2
The software is running but I have 2 problems.

Problem 1
During the installation did not show any panel to configure the LDAP feature.
Only the ADMINISTRATION PAGE in the section CONFIGURATION-MAIN CONFIGURATION appears this option to activate, “Do you want to enable LDAP support? “
Set on this option and does not appear available any LDAP options for detailed configuration.

Problem 2
In the MAIN USER PAGE, I run the option “Do you want to register?”
After fill in the box "User information required for registration"
I run "REGISTER"
Appears this error.
phpMyFAQ warning [2]: mail() [function.mail]: SMTP server response: 530 5.7.0 Must issue a STARTTLS command first. 5sm366188eyh.8 in Builtin.php on line 74
phpMyFAQ warning [2]: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at C:\xampp\htdocs\phpmyfaq\inc\functions.php:169) in register.php on line 122

SMTP detail on PHP.INI
[mail function]
; For Win32 only.
; http://php.net/smtp
; SMTP = localhost
SMTP = smtp.gmail.com
; http://php.net/smtp-port
smtp_port = 25
; For Win32 only.
; http://php.net/sendmail-from
sendmail_from = . . .my name. . .@gmail.com
; For Unix only. You may supply arguments as well (default: "sendmail -t -i").
; http://php.net/sendmail-path
;sendmail_path = "\"\xampp\sendmail\sendmail.exe\" -t"
; Force the addition of the specified parameters to be passed as extra parameters
; to the sendmail binary. These parameters will always replace the value of
; the 5th parameter to mail(), even in safe mode.
;mail.force_extra_parameters =
; Add X-PHP-Originating-Script: that will include uid of the script followed by the filename
mail.add_x_header = Off
; Log all mail() calls including the full path of the script, line #, to address and headers
;mail.log = "\xampp\apache\logs\php_mail.log"

My System
Windows XP – with last service pack
Browser Mozilla Firefox
Webserver : XAMPP 1.7.2 for Windows

phpMyFAQ System Information
phpMyFAQ Version - phpMyFAQ 2.5.2
Server Software
Apache/2.2.12 (Win32) DAV/2 mod_ssl/2.2.12 OpenSSL/0.9.8k mod_autoindex_color PHP/5.3.0 mod_perl/2.0.4 Perl/v5.10.0
PHP Version - PHP 5.3.0
Register Globals - off
Safe Mode - off
Open Basedir - off
Database Server - Mysql
Database Client Version - 5.1.37
Database Server Version - 5.1.37
Webserver Interface - APACHE2HANDLER
PHP Extensions
Core, bcmath, calendar, com_dotnet, ctype, date, ereg, filter, ftp, hash, iconv, json, mysqlnd, odbc, openssl, pcre, Reflection, session, SPL, standard, tokenizer, zlib, libxml, dom, bz2, SimpleXML, wddx, xml, xmlreader, xmlwriter, xsl, apache2handler, Phar, mbstring, exif, gd, gettext, imap, mcrypt, mysql, mysqli, PDO, pdo_mysql, PDO_ODBC, pdo_sqlite, soap, sockets, SQLite, sqlite3, xmlrpc, zip, mime_magic, ming, pdf, mhash

Thanks for any help.

Marioc

. . .

I tried the most popular FAQ servers available on SourceForge and FreshMeat but for me phpMyFAQ is the best.
Why:
- Allows a structured access to FAQs.
- Supports all the features associated with a good manager of FAQs.
- Provides a simple but objective user interface.

Thorsten
Posts: 14649
Joined: Tue Sep 25, 2001 11:14 am
Location: #phpmyfaq
Contact:

Re: Instalation ok but no LDAP feature and a mail problem

Post by Thorsten » Mon Oct 05, 2009 6:24 pm

Hi,
Problem 1
During the installation did not show any panel to configure the LDAP feature.
Only the ADMINISTRATION PAGE in the section CONFIGURATION-MAIN CONFIGURATION appears this option to activate, “Do you want to enable LDAP support? “
Set on this option and does not appear available any LDAP options for detailed configuration.
if LDAP is not available during the installation the LDAP extension is missing in your PHP.
Problem 2
In the MAIN USER PAGE, I run the option “Do you want to register?”
After fill in the box "User information required for registration"
I run "REGISTER"
Appears this error.
phpMyFAQ warning [2]: mail() [function.mail]: SMTP server response: 530 5.7.0 Must issue a STARTTLS command first. 5sm366188eyh.8 in Builtin.php on line 74
phpMyFAQ warning [2]: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at C:\xampp\htdocs\phpmyfaq\inc\functions.php:169) in register.php on line 122

SMTP detail on PHP.INI
[mail function]
; For Win32 only.
; http://php.net/smtp
; SMTP = localhost
SMTP = smtp.gmail.com
; http://php.net/smtp-port
smtp_port = 25
; For Win32 only.
; http://php.net/sendmail-from
sendmail_from = . . .my name. . .@gmail.com
; For Unix only. You may supply arguments as well (default: "sendmail -t -i").
; http://php.net/sendmail-path
;sendmail_path = "\"\xampp\sendmail\sendmail.exe\" -t"
; Force the addition of the specified parameters to be passed as extra parameters
; to the sendmail binary. These parameters will always replace the value of
; the 5th parameter to mail(), even in safe mode.
;mail.force_extra_parameters =
; Add X-PHP-Originating-Script: that will include uid of the script followed by the filename
mail.add_x_header = Off
; Log all mail() calls including the full path of the script, line #, to address and headers
;mail.log = "\xampp\apache\logs\php_mail.log"
Looks like your mail configuration is broken.

bye
Thorsten
phpMyFAQ Maintainer and Lead Developer
amazon.de Wishlist

Tomass
Posts: 1
Joined: Tue Aug 30, 2011 9:01 am

Re: Instalation ok but no LDAP feature and a mail problem

Post by Tomass » Tue Aug 30, 2011 9:08 am

Hello) Do I need to install phpMyFAQ in a different folder or the same one as osTicket? :?:

Post Reply

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 2 guests