Problem: E-mails are not sent

All about webserver configurations, PHP and databases.

Moderator: Thorsten

zap-hosting
Posts: 9
Joined: Thu Jul 14, 2011 7:15 am

Problem: E-mails are not sent

Post by zap-hosting » Thu Jul 14, 2011 7:18 am

Hey,

ive installed phpmyFaq today. Very nice script.

But if a user clicks on "lost password" there is no password sent to emailadress.
When i register, the same problem exists.

There is no error message.
What could be the reason?

Thorsten
Posts: 14722
Joined: Tue Sep 25, 2001 11:14 am
Location: #phpmyfaq
Contact:

Re: Problem: E-mails are not sent

Post by Thorsten » Thu Jul 14, 2011 7:26 am

Hi,

we're working on a solution, please stay tuned.

bye
Thorsten
phpMyFAQ Maintainer and Lead Developer
amazon.de Wishlist

zap-hosting
Posts: 9
Joined: Thu Jul 14, 2011 7:15 am

Re: Problem: E-mails are not sent

Post by zap-hosting » Fri Jul 15, 2011 11:11 am

So there is actually no possibility to "register"?

Thorsten
Posts: 14722
Joined: Tue Sep 25, 2001 11:14 am
Location: #phpmyfaq
Contact:

Re: Problem: E-mails are not sent

Post by Thorsten » Fri Jul 15, 2011 4:54 pm

Hi,

this depends on your PHP and mail server configuration. If our fix works, it'll work always.

bye
Thorsten
phpMyFAQ Maintainer and Lead Developer
amazon.de Wishlist

zap-hosting
Posts: 9
Joined: Thu Jul 14, 2011 7:15 am

Re: Problem: E-mails are not sent

Post by zap-hosting » Fri Jul 15, 2011 9:47 pm

Hi,

my Mailserver and PHP work fine.
But how to include the mailserver to the scripts?

Tought there is noch possibility now?

jason102178
Posts: 200
Joined: Tue Nov 02, 2010 9:08 am
Location: United States-Ohio
Contact:

Re: Problem: E-mails are not sent

Post by jason102178 » Sat Jul 16, 2011 4:20 am

Are you currently running PhpMyFaq beta

cheers,

Jason
phpMyFAQ Quality Assurance / Forum Moderator
Amazon.com Wishlist

jason102178
Posts: 200
Joined: Tue Nov 02, 2010 9:08 am
Location: United States-Ohio
Contact:

Re: Problem: E-mails are not sent

Post by jason102178 » Sat Jul 16, 2011 4:25 am

If you are using the Beta Version we have released a fix for the email...... but if you are using 2.6 and are having email issues we have not released a fix for that yet....
also in beta version we are working on a fix for Registration...
phpMyFAQ Quality Assurance / Forum Moderator
Amazon.com Wishlist

zap-hosting
Posts: 9
Joined: Thu Jul 14, 2011 7:15 am

Re: Problem: E-mails are not sent

Post by zap-hosting » Sat Jul 16, 2011 4:10 pm

I updated to betaversion.
In the betaversion it isn't possible to click a button.
Look there http://zap-hosting.com/faq/?action=register

jason102178
Posts: 200
Joined: Tue Nov 02, 2010 9:08 am
Location: United States-Ohio
Contact:

Re: Problem: E-mails are not sent

Post by jason102178 » Sat Jul 16, 2011 4:45 pm

I was able to click the button just fine... i tested your site out in internet explorer 9 and firefox 5 also safari, google chrome and opera all let me click it, the only thing that is not going to work is the acual registering because we have not fixed that issue.....

But if you would like to fix your email then this will work just copy and paste the 2 files into yours https://github.com/thorsten/phpMyFAQ/co ... 4460ddf289


But the Beta is just that , its in testing right now, and it is not meant to replace your exisiting phpmyfaq stable version....

We are improving a lot and will become more usable in the next few releases.....


Cheers,

Jason
phpMyFAQ Quality Assurance / Forum Moderator
Amazon.com Wishlist

zap-hosting
Posts: 9
Joined: Thu Jul 14, 2011 7:15 am

Re: Problem: E-mails are not sent

Post by zap-hosting » Sun Jul 17, 2011 7:59 am

jason102178 wrote:I was able to click the button just fine... i tested your site out in internet explorer 9 and firefox 5 also safari, google chrome and opera all let me click it, the only thing that is not going to work is the acual registering because we have not fixed that issue.....

But if you would like to fix your email then this will work just copy and paste the 2 files into yours https://github.com/thorsten/phpMyFAQ/co ... 4460ddf289


But the Beta is just that , its in testing right now, and it is not meant to replace your exisiting phpmyfaq stable version....

We are improving a lot and will become more usable in the next few releases.....


Cheers,

Jason
thank you very much. The "stable" version isn't really stable, because there is no pissibility to create a useraccount as a guest (they get no e-mail).

I did what u said on these two files (sendmail.php ajaxservice.php).
But it still doesnt work. How can i download the changed files? Maybe I misscopied something.

jason102178
Posts: 200
Joined: Tue Nov 02, 2010 9:08 am
Location: United States-Ohio
Contact:

Re: Problem: E-mails are not sent

Post by jason102178 » Sun Jul 17, 2011 8:18 am

are you adding the changes to 2.6 because if you are the fix will not work it is only for 2.7 beta and i also mentioned we have not released a fix for 2.6 version
phpMyFAQ Quality Assurance / Forum Moderator
Amazon.com Wishlist

jason102178
Posts: 200
Joined: Tue Nov 02, 2010 9:08 am
Location: United States-Ohio
Contact:

Re: Problem: E-mails are not sent

Post by jason102178 » Sun Jul 17, 2011 8:28 am

But this does not fix the registration for users to register, we know they do not get an email this is part of the registration fix that we will release..... the email fix is strickly for if someone wants to click contact you.... then u will get an email the registration is seperate... sorry for the confuesion....
This will hopefully be fixed within beta 2 version
phpMyFAQ Quality Assurance / Forum Moderator
Amazon.com Wishlist

zap-hosting
Posts: 9
Joined: Thu Jul 14, 2011 7:15 am

Re: Problem: E-mails are not sent

Post by zap-hosting » Sun Jul 17, 2011 3:34 pm

Okay.
I disabled registration for users and called the login form "administration login". Works finde :)

But one morge bug in beta:
Image


In my admin panel, we cant see everything at "content". Other categories like "configuration" are styled finde:

Image

How can I fix it?

Thorsten
Posts: 14722
Joined: Tue Sep 25, 2001 11:14 am
Location: #phpmyfaq
Contact:

Re: Problem: E-mails are not sent

Post by Thorsten » Sun Jul 17, 2011 6:51 pm

Hi,

which browser do you use?

bye
Thorsten
phpMyFAQ Maintainer and Lead Developer
amazon.de Wishlist

zap-hosting
Posts: 9
Joined: Thu Jul 14, 2011 7:15 am

Re: Problem: E-mails are not sent

Post by zap-hosting » Tue Jul 19, 2011 11:55 am

Mozilla Firefox.

Post Reply