[Solved] Error 500 using search tool

All about webserver configurations, PHP and databases.

Moderator: Thorsten

Post Reply
forstera
Posts: 18
Joined: Fri Jun 05, 2020 2:02 pm

[Solved] Error 500 using search tool

Post by forstera » Thu Sep 17, 2020 10:19 am

Hello all,

When trying to use the search command from the website I get the following error : HTTP ERROR 500

I dont know if this is linked to my elasticsearch problems (I'v 0 documents) or anything else.

I tried to display the developper tools but I just get the same message (cf linked pic) :
Search_error500.png
I tried to activate debug mode but doesnt know howto read it ..

Any idea is welcome :)
Thanks

--- Addons -- When Debg Mode is activated, I get the following error message :
phpMyFAQ user deprecated warning [16384]: Specifying types in urls has been deprecated in /var/www/html/phpmyfaq/src/libs/elasticsearch/elasticsearch/src/Elasticsearch/Endpoints/Search.php on line 27

Fatal error: Uncaught TypeError: Argument 1 passed to phpMyFAQ\Search\SearchResultSet::reviewResultSet() must be of the type array, bool given, called in /var/www/html/phpmyfaq/search.php on line 155 and defined in /var/www/html/phpmyfaq/src/phpMyFAQ/Search/SearchResultSet.php:101 Stack trace: #0 /var/www/html/phpmyfaq/search.php(155): phpMyFAQ\Search\SearchResultSet->reviewResultSet(false) #1 /var/www/html/phpmyfaq/index.php(709): require('/var/www/html/p...') #2 {main} thrown in /var/www/html/phpmyfaq/src/phpMyFAQ/Search/SearchResultSet.php on line 101
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.
Last edited by forstera on Sun Sep 20, 2020 9:49 am, edited 1 time in total.

Thorsten
Posts: 15165
Joined: Tue Sep 25, 2001 11:14 am
Location: #phpmyfaq
Contact:

Re: Error 500 using search tool

Post by Thorsten » Fri Sep 18, 2020 6:42 am

Hi,

I'll check it, but looks like, if you have no documents in Elasticsearch, something goes wrong.

bye
Thorsten
phpMyFAQ Maintainer and Lead Developer
amazon.de Wishlist

forstera
Posts: 18
Joined: Fri Jun 05, 2020 2:02 pm

Re: Error 500 using search tool

Post by forstera » Fri Sep 18, 2020 6:59 am

Hello Thorsten,
Yes your'e right, I've no document in Elastic search but it's running and the index has been created ...
Do you know what else could I check ?
Thanks

forstera
Posts: 18
Joined: Fri Jun 05, 2020 2:02 pm

[solved] Re: Error 500 using search tool

Post by forstera » Fri Sep 18, 2020 9:02 am

hello all,
finally I made it working :)

Here's what I did :
- manually editet elasticsearch.php and
- under 'index' I added a name like 'phpmyfaq'
- under 'type' I put the value 'text'

Restarted my apache web server and bingo :)
Thanks to all for your help

Thorsten
Posts: 15165
Joined: Tue Sep 25, 2001 11:14 am
Location: #phpmyfaq
Contact:

Re: Error 500 using search tool

Post by Thorsten » Fri Sep 18, 2020 9:06 am

Hi,

yay, this is awesome!

bye
Thorsten
phpMyFAQ Maintainer and Lead Developer
amazon.de Wishlist

Post Reply