"lost passwort" with LDAP makes no sense

In this board you can talk about general questions about phpMyFAQ

Moderator: Thorsten

Post Reply
robin-masters
Posts: 40
Joined: Mon Aug 11, 2014 10:09 am

"lost passwort" with LDAP makes no sense

Post by robin-masters » Wed Jun 01, 2016 4:50 pm

Greetings,

whereas update from 2.8.26 to 2.9.0 LDAP dont work i make an update to 2.8.29 - now i have a question regarding lost Password.
As i said i use ldap authentication and so "lost Password" page and button makes no sense for me.
In the configuration is not a possibility to disable this function.

Where can i change the layout or the content of the lost password page? (want to write "Use your Windows Login credentials")

By the way i allready read that in 2.9.1 ldap works again but i prefere to use the 2.8.xx Version for now. ;-)

Thorsten
Posts: 14754
Joined: Tue Sep 25, 2001 11:14 am
Location: #phpmyfaq
Contact:

Re: "lost passwort" with LDAP makes no sense

Post by Thorsten » Wed Jun 01, 2016 8:14 pm

Hi,

you are right, never thought about that. I would suggest to add to confiugration flag to disable "recover password". What do you think?

bye
Thorsten
phpMyFAQ Maintainer and Lead Developer
amazon.de Wishlist

robin-masters
Posts: 40
Joined: Mon Aug 11, 2014 10:09 am

Re: "lost passwort" with LDAP makes no sense

Post by robin-masters » Thu Jun 02, 2016 8:08 am

Thorsten wrote:Hi,

you are right, never thought about that. I would suggest to add to confiugration flag to disable "recover password". What do you think?

bye
Thorsten
Hm i think an extra flag in the configuration menue is not necessary because with activated ldap authentication the password reset has no function.
I think the function should be related to the ldap authentication.

By the way - pls give me a hint where i can manually change the content of the password reset page - because i would give the users the Information which credentials they need.

robin-masters
Posts: 40
Joined: Mon Aug 11, 2014 10:09 am

Re: "lost passwort" with LDAP makes no sense

Post by robin-masters » Thu Jun 02, 2016 2:40 pm

Okay in the "index.php" i changed the 'sendPassword' entry and delete the link to the password section.
The $PMF_LANG['lostPassword'] i changed in the language file to (use windows login credentials).

It`s okay but it`s realy a challenge to find out how phpmyfaq build it`s php sites together at least for a php noob ^^

Thorsten
Posts: 14754
Joined: Tue Sep 25, 2001 11:14 am
Location: #phpmyfaq
Contact:

Re: "lost passwort" with LDAP makes no sense

Post by Thorsten » Thu Jun 02, 2016 7:59 pm

Hi,

ack, would you please add a feature request on Github for this? Thanks?

bye
Thorsten
phpMyFAQ Maintainer and Lead Developer
amazon.de Wishlist

robin-masters
Posts: 40
Joined: Mon Aug 11, 2014 10:09 am

Re: "lost passwort" with LDAP makes no sense

Post by robin-masters » Fri Jun 03, 2016 9:49 am

Thorsten wrote:Hi,

ack, would you please add a feature request on Github for this? Thanks?

bye
Thorsten
https://github.com/thorsten/phpMyFAQ/issues/1158

Thorsten
Posts: 14754
Joined: Tue Sep 25, 2001 11:14 am
Location: #phpmyfaq
Contact:

Re: "lost passwort" with LDAP makes no sense

Post by Thorsten » Fri Jun 03, 2016 7:34 pm

Hi,

thanks a lot, will be added to 2.10.0

bye
Thorsten
phpMyFAQ Maintainer and Lead Developer
amazon.de Wishlist

Post Reply