.htaccess not created during upgrade

In this board you can talk about general questions about phpMyFAQ

Moderator: Thorsten

Post Reply
pmfuser
Posts: 106
Joined: Tue Apr 01, 2014 7:00 am

.htaccess not created during upgrade

Post by pmfuser » Mon Jun 06, 2016 12:38 am

Just finished with the upgrade from 2.8.7 to 2.9.1 and saw that all of the FAQs were giving 404 error. I always had Enable URL rewrite support enabled.
I turned it OFF in Configuration, all of the FAQs were then accessible, then I turned it back ON, with no luck, all 404s again.
Then I checked the root of FAQs via FTP, and there was no .htaccess file. Once I copied it over from the last backup I did prior the upgrade, all pages were back.

Questions:

- Why would it fail if all else worked just fine during the upgrade? Is it that .htaccess should not be deleted from the root (missing in the manual)?
- How do I get the current installation to create the new .htaccess?
- Is the "old" .htaccess fully functional with the version 2.9?

Thank you

pmfuser
Posts: 106
Joined: Tue Apr 01, 2014 7:00 am

Re: .htaccess not created during upgrade

Post by pmfuser » Mon Jun 06, 2016 8:07 pm

So I'll answer it as I have reminded myself about how friendly URL setup works. Based on the manual, section 2.8. Enabling support for SEO-friendly URLs, .htaccess has to be enabled (renamed) manually, and edited for FAQ root URL, too.
I now use the latest .htaccess.

Therefore, it may be worth making a remark somewhere in the manual, to take care of .htaccess manually, before deleting all the files during the major upgrade.

Cheers

Thorsten
Posts: 14776
Joined: Tue Sep 25, 2001 11:14 am
Location: #phpmyfaq
Contact:

Re: .htaccess not created during upgrade

Post by Thorsten » Tue Jun 07, 2016 7:45 pm

Hi,

yes, you are right. I'll add that.

bye
Thorsten
phpMyFAQ Maintainer and Lead Developer
amazon.de Wishlist

Post Reply