PDF view expects absolute paths for images

In this board you can talk about general questions about phpMyFAQ

Moderator: Thorsten

Post Reply
BSOD2600
Posts: 36
Joined: Thu Nov 10, 2005 4:50 am
Location: USA

PDF view expects absolute paths for images

Post by BSOD2600 » Fri Aug 04, 2006 12:16 am

I'm using 1.6.3 and it seems the PDF view feature expects the absolute paths to images. It doesn't work with relative ones. Here are the apache logs which reveal this problem:

Code: Select all

- [Fri Aug  4 01:10:33 2006] [error] [client 213.88.146.43] File does not exist: /home/gargoyle/web/dcpp.net/images/image28778.gif 
- [Fri Aug  4 01:10:33 2006] [error] PHP Warning:  getimagesize(http://dcpp.net./images/image28778.gif): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 404 Not Found\r\n in /home/gargoyle/web/dcpp.net/phpmyfaq.1.6.3/inc/pdf.php on line 539 
The correct path for the image is www.dcpp.net/faq/images/image28778.gif. In the actual FAQ source code, the image is referenced by:

Code: Select all

...src="./images/image82392.gif" />
| phpmyfaq 1.6.3 |
| MySQL 4.1.18 | PHP 4.4.2 | Apache |

matteo
Posts: 572
Joined: Sun Nov 20, 2005 6:53 pm
Location: Italy

Post by matteo » Fri Aug 04, 2006 9:12 am

Hi,
thanks for submitting the issue. We'll try improve the way we're building the absolute path.
In the mean time my suggestion is to remove the dot char: I suppose you manually edit the HTML code for your faq record 'cause usually the WYSIWYG editor inserts images with a path starting with "/images/", without the dot prefix.

Regards,
Matteo
phpMyFAQ QA / Developer
Amazon.co.uk Wishlist

Post Reply