Getting error when opening attachment

In this board you can talk about general questions about phpMyFAQ

Moderator: Thorsten

Post Reply
ameis
Posts: 6
Joined: Wed Aug 07, 2019 6:55 am

Getting error when opening attachment

Post by ameis » Wed Aug 07, 2019 6:58 am

I am getting the following error when trying to open an attachment with debug turned on in inc/bootstrap.

Fatal error: Class 'phpseclib\Crypt\Rijndael' not found in /home1/winstedamb/public_html/faq/inc/libs/phpseclib/Crypt/AES.php on line 60

With debug turned off and logged in as a user, I get a 500 error. If I am not logged in, then I get "You are not authorized" page.

Any ideas?

Version: 2.9.11

Thank you. Arne

ameis
Posts: 6
Joined: Wed Aug 07, 2019 6:55 am

Re: Getting error when opening attachment

Post by ameis » Wed Aug 07, 2019 9:05 am

I have updated to version 2.9.13 still same problem.

My PHP version is 5.6

Arne

Thorsten
Posts: 14793
Joined: Tue Sep 25, 2001 11:14 am
Location: #phpmyfaq
Contact:

Re: Getting error when opening attachment

Post by Thorsten » Sat Aug 10, 2019 1:18 pm

Hi,

do you use crypted attachments?

bye
Thorsten
phpMyFAQ Maintainer and Lead Developer
amazon.de Wishlist

ameis
Posts: 6
Joined: Wed Aug 07, 2019 6:55 am

Re: Getting error when opening attachment

Post by ameis » Sat Aug 17, 2019 10:29 pm

Yes I am.

Is there an easy way to decrypt them and not use encryption?

Arne

Thorsten
Posts: 14793
Joined: Tue Sep 25, 2001 11:14 am
Location: #phpmyfaq
Contact:

Re: Getting error when opening attachment

Post by Thorsten » Sun Aug 18, 2019 7:54 am

Hi,

not really. You can disable the encryption in the admin backend.

I'll check the code why it's not working.

bye
Thorsten
phpMyFAQ Maintainer and Lead Developer
amazon.de Wishlist

ameis
Posts: 6
Joined: Wed Aug 07, 2019 6:55 am

Re: Getting error when opening attachment

Post by ameis » Wed Aug 21, 2019 9:24 pm

Were you able to figure out why it isn't working.

So I unchecked the encryption box in the configuration and now I am getting this meesage:

The attachment is invalid, please inform admin (Could not open file: /home1/winstedamb/public_html/faq/attachments/634c1/b4a97/e11a2/a6561cfa1ae393ada)

So once you are encrypted you can't go back?

Arne

ameis
Posts: 6
Joined: Wed Aug 07, 2019 6:55 am

Re: Getting error when opening attachment

Post by ameis » Wed Aug 21, 2019 9:40 pm

So when I uncheck the encryption, safe that configuration and attach an image to an article, everything works fine.

Must be a bug in encryption. I think you had a similar issue in ver 2.9.0 going to 2.9.1

Is there a way to recover the old images attached to my articles and then attach them unencrypted?

Arne

ameis
Posts: 6
Joined: Wed Aug 07, 2019 6:55 am

Re: Getting error when opening attachment

Post by ameis » Mon Sep 16, 2019 1:16 am

Any update?

Thorsten
Posts: 14793
Joined: Tue Sep 25, 2001 11:14 am
Location: #phpmyfaq
Contact:

Re: Getting error when opening attachment

Post by Thorsten » Sun Sep 22, 2019 9:05 am

Hi,

you cannot un-encrypt attachments as it's a one way encryption.

So there are only two options: no encryption or encryption.

bye
Thorsten
phpMyFAQ Maintainer and Lead Developer
amazon.de Wishlist

Post Reply