2.6.6 XML tags stripped when editing faq

Please report bugs here!

Moderator: Thorsten

Post Reply
WilcoO
Posts: 5
Joined: Thu Jul 08, 2010 7:38 am

2.6.6 XML tags stripped when editing faq

Post by WilcoO »

Hi,

Piloting phpmyfaq to replace some custom product we ran into this problem/bug.
We often have questions regarding configuration. Our configuration is in XML.
So in the answers we paste pieces of XML(and use the syntax-hl included in tinymce to format).
We save and view the FAQ and its great!

When we however edit the faq record the XML tags are gone.
I did some research and found the html is stored correctly in the DB with the < replaced by < and the > replaced by >
In the php code all kind's of magic is used, but tot experiment I pasted some formatted html with the escaped xml between the textarea tags in which normally the retrieved record is inserted. This resulted in the same behavior.
How come its allowed to add--save--view but not to edit?

I noticed the tinyMCE setContent javascript method does not have this issue but here I cannot insert the code from the DB cause it has newlines,
(Coding javascript/php is not really my cup of tea).
The codeprotect plugin and syntaxhl plugings in tinymce didn't work as well.

For me, and for what I intend to use phpMyFaQ for this is a real issue.
Any help is appreciated!
Thorsten
Posts: 15450
Joined: Tue Sep 25, 2001 11:14 am
Location: #phpmyfaq
Contact:

Re: 2.6.6 XML tags stripped when editing faq

Post by Thorsten »

Hi,

how do you insert the XML?

bye
Thorsten
phpMyFAQ Maintainer and Lead Developer
amazon.de Wishlist
Thorsten
Posts: 15450
Joined: Tue Sep 25, 2001 11:14 am
Location: #phpmyfaq
Contact:

Re: 2.6.6 XML tags stripped when editing faq

Post by Thorsten »

Hi,

I tested it with a XML snippet from the Wikipedia XML article. This is how it looks like:
Bildschirmfoto 2010-07-29 um 20.25.16.png
bye
Thorsten
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.
phpMyFAQ Maintainer and Lead Developer
amazon.de Wishlist
WilcoO
Posts: 5
Joined: Thu Jul 08, 2010 7:38 am

Re: 2.6.6 XML tags stripped when editing faq

Post by WilcoO »

Hi,

Thanks for the fast reply!
I get the same, no issues.

My example:
xmlbefore-edit.JPG
Now try to edit the faq.
This is where it strips my xml away.
xml-edit-after-save.JPG
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.
Thorsten
Posts: 15450
Joined: Tue Sep 25, 2001 11:14 am
Location: #phpmyfaq
Contact:

Re: 2.6.6 XML tags stripped when editing faq

Post by Thorsten »

Hi,

ah.... okay, I'll check this!

bye
Thorsten
phpMyFAQ Maintainer and Lead Developer
amazon.de Wishlist
Thorsten
Posts: 15450
Joined: Tue Sep 25, 2001 11:14 am
Location: #phpmyfaq
Contact:

Re: 2.6.6 XML tags stripped when editing faq

Post by Thorsten »

Hi,

I can confirm this issue. I'll work on a fix for 2.6.8.

bye
Thorsten
phpMyFAQ Maintainer and Lead Developer
amazon.de Wishlist
Thorsten
Posts: 15450
Joined: Tue Sep 25, 2001 11:14 am
Location: #phpmyfaq
Contact:

Re: 2.6.6 XML tags stripped when editing faq

Post by Thorsten »

phpMyFAQ Maintainer and Lead Developer
amazon.de Wishlist
WilcoO
Posts: 5
Joined: Thu Jul 08, 2010 7:38 am

Re: 2.6.6 XML tags stripped when editing faq

Post by WilcoO »

Thanks a lot!

That was fast :)
Post Reply