[ v.2.8.4 ] '&' character not escaped on 'twitter 'a' tag -

Please report bugs here!

Moderator: Thorsten

Post Reply
pt20100201
Posts: 126
Joined: Mon Feb 01, 2010 2:11 pm
Location: Porto . Portugal
Contact:

[ v.2.8.4 ] '&' character not escaped on 'twitter 'a' tag -

Post by pt20100201 » Thu Dec 12, 2013 2:49 pm

.
[ v.2.8.4 ] '&' character not escaped on 'twitter 'a' tag - validation problems
..
Dear Thorsten Rinne / Development Team

On the page's "social" area, the Twitter link (thus "a" tag "href" argument) has a non-escaped "&" caracter - so it's not valid (X)HTML code.

Example Result and validator's error message (first occurrence)
  • generated code line

    Code: Select all

    ...<a href="https://twitter.com/share?url=https%3A%2F%2Ffaqs-tmp.up.pt%2Ffaq%3Faction%3Dartikel%26amp%3Bcat%3D69%26amp%3Bid%3D1%26amp%3Blang%3Dpt&text=Quais+os+requisitos+que+deve+ter+a+fotografia+a+ser+associada+%C3%A0+pessoa%3F+%7C+https%3A%2F%2Ffaqs-tmp.up.pt%2Ffaq%3Faction%3Dartikel%26amp%3Bcat%3D69%26amp%3Bid%3D1%26amp%3Blang%3Dpt" target="_blank">
                        ...
                    </a>
    ...
  • validator's error message
    Error Line 332, Column 159: & did not start a character reference. (& probably should have been escaped as &.)
    …%3D69%26amp%3Bid%3D1%26amp%3Blang%3Dpt&text=Quais+os+requisitos+que+deve+ter+a…
  • validation link
    http://validator.w3.org/check?uri=https ... &verbose=1
..
Kind regards
2013-12-12
pt20100201
..

Thorsten
Posts: 14741
Joined: Tue Sep 25, 2001 11:14 am
Location: #phpmyfaq
Contact:

Re: [ v.2.8.4 ] '&' character not escaped on 'twitter 'a' ta

Post by Thorsten » Thu Dec 12, 2013 8:12 pm

Hi,

thanks for the hint, fixed for 2.8.5

bye
Thorsten
phpMyFAQ Maintainer and Lead Developer
amazon.de Wishlist

Post Reply