Inserting Image uses wrong URL for picture

Please report bugs here!

Moderator: Thorsten

Post Reply
MRi
Posts: 39
Joined: Mon Sep 22, 2014 12:52 pm

Inserting Image uses wrong URL for picture

Post by MRi » Fri Jun 03, 2016 7:04 am

I just added a picture to an article.

The picture path that was used by the selection dialog was ftproot/images/images/Evalanche_1.png.

The link that was inserted was http://kb.grutzeck.de/images/Evalanche_1.png

Any idea what setting is responsible for this?

Thorsten
Posts: 14783
Joined: Tue Sep 25, 2001 11:14 am
Location: #phpmyfaq
Contact:

Re: Inserting Image uses wrong URL for picture

Post by Thorsten » Fri Jun 03, 2016 7:41 pm

Hi,

yes, it's the code in phpMyFAQ to use images in PDFs. What's wrong with it?

bye
Thorsten
phpMyFAQ Maintainer and Lead Developer
amazon.de Wishlist

MRi
Posts: 39
Joined: Mon Sep 22, 2014 12:52 pm

Re: Inserting Image uses wrong URL for picture

Post by MRi » Mon Jun 06, 2016 7:01 am

The problem is not that images are used.
I have problems with the pathes that are inserted into the article.
Did I wrote anything about PDF, I believe no.

When I use the "insert image" dialog to add an image to an article. the dialog shows me existing images.
For any reason (I don't understand it) the images are offered from ftproot/images/images/
Now I select this image Evalanche_1.png!
But the path inserted into it he article is wrong. It shows this value: http://kb.grutzeck.de/images/Evalanche_1.png

MRi
Posts: 39
Joined: Mon Sep 22, 2014 12:52 pm

Re: Inserting Image uses wrong URL for picture

Post by MRi » Tue Jun 07, 2016 10:21 am

The problem seams to be simple.

The image selector does a recursive search in the complete kbroot/images directory.
If you select an image from a subfolder kbroot/images/subfolder than the subfolder path is not included into the link to the image. Only the base path is used here.

Thorsten
Posts: 14783
Joined: Tue Sep 25, 2001 11:14 am
Location: #phpmyfaq
Contact:

Re: Inserting Image uses wrong URL for picture

Post by Thorsten » Tue Jun 07, 2016 7:57 pm

Hi,

ah, now I understand. Here's the ticket: https://github.com/thorsten/phpMyFAQ/issues/1164

bye
Thorsten
phpMyFAQ Maintainer and Lead Developer
amazon.de Wishlist

Thorsten
Posts: 14783
Joined: Tue Sep 25, 2001 11:14 am
Location: #phpmyfaq
Contact:

Re: Inserting Image uses wrong URL for picture

Post by Thorsten » Mon Jun 20, 2016 8:30 pm

Hi,

fixed with https://github.com/thorsten/phpMyFAQ/co ... 37f706bc77 for 2.9.2

Thanks!

bye
Thorsten
phpMyFAQ Maintainer and Lead Developer
amazon.de Wishlist

Post Reply